Aanpak en werkwijze


Je kind worstelt met (wel of niet) dyslexie, concentratieproblematiek of faalangst? We zien dat veel van deze kinderen een voorkeur hebben voor een visuele en een gevoelsmatige leerstijl. Zij kunnen namelijk best wel leren, ze zijn breed geïnteresseerd en hebben prachtige creatieve en originele talenten. Het is jammer dat ze terecht gekomen zijn in een onderwijssysteem dat niet past bij de manier waarop zij zelf graag zouden leren. En wat eigenlijk begon als een leer- en onderwijsprobleem wordt langzamerhand ook een sociaal-emotioneel probleem. Je hoort ze klagen over buikpijn of een vol hoofd, faalangst en concentratieproblemen. School is dan niet meer een fijne en veilige plek. De oplossing ligt in het aanbieden van de lesstof rekening houdend met die visuele en gevoelsmatige aanleg. Met of zonder dyslexieverklaring is er voor deze kinderen bij Repetitio een plekje waarbij we de De Kernvisie methode inzetten.

Een kennismakingsgesprek voor de Kernvisie methode is altijd kosteloos. U krijgt als ouder een heldere uitleg over de methode en ook advies of uw kind geschikt is om deze methode te gaan volgen. Tijdens het traject dat gemiddeld 11 behandelingen in geslag neemt, zien wij elkaar 1x per drie weken. Thuis wordt er dagelijks een kwartiertje huiswerk gemaakt. 

Iedere behandeling is maatwerk en afgestemd op een individuele ondersteuningsbehoefte. Dat betekent dat er afwisselend aan didactiek of sociaal-emotionele problematiek aandacht wordt besteed.

Het traject komt voor vergoeding door het CJG in aanmerking op de indicatie van sociaal-emotionele problematiek. Meer weten of uw kind ook hiervoor in aanmerking kan komen, neem gerust eerst contact op!

contact button

 

 

 

 

 academie klein Kernvisie methode: De methode bij leerproblemen en concentratieproblemen  ik leer leren banner adiona banner

zziep klein