Mijn visie

Je kind worstelt met taal, spelling, lezen en waarschijnlijk ook met rekenen en vindt het de tafels lastig. Misschien is er al een dyslexieverklaring. Helaas lost die dyslexieverklaring het probleem vaak niet op. We zien dat veel van deze kinderen een voorkeur hebben voor een visuele- en een gevoelsmatige leerstijl. Zij kunnen namelijk best wel leren, ze zijn breed geïnteresseerd en hebben prachtige creatieve en originele talenten. Gevoelskinderen ook.

Het is jammer dat we zijn terecht gekomen in een onderwijssysteem dat niet past bij de manier waarop ze graag zouden willen leren.

 

Bijlessen en remedial teaching zijn dan ook vaak een ondankbare missie die niet brengen waar het kind eigenlijk om vraagt: accepteer mijn leerstijl en help mij verder!

Wat begint als een aansluitingsprobleem wordt langzamerhand ook een sociaal-emotioneel probleem. Als je kind zich onprettig gaat voelen in de les, gaat het vanzelf ook minder presenteren. 

Kinderen krijgen dan belemmerende overtuigingen zoals:
📌 ik kan het toch niet
📌 ik ben dom
📌 ik haat mezelf
📌 ik stel niets voor
📌 ik heb buikpijn
📌 ik heb hoofdpijn
📌 ik wil niet naar school

En dan is school niet meer die fijne en veilige plek. De oplossing ligt toch echt in het aanbieden van de lesstof, rekening houdend met die visuele en gevoelsmatige aanleg. Met of zonder dyslexieverklaring vinden deze kinderen in mijn praktijk een heel goed plekje waarbij we aan alle bovenstaande zaken en nog veel meer aandacht gaan geven. Ik doe dat onder andere door de De Kernvisie methode in te zetten.

Ik kan deze kinderen kort samenvatten, dit is hoe ze zijn:
📌 denken vooral in beelden
📌 kunnen goed met ruimte omgaan
📌 begrijpen complexe zaken, maar hebben moeite met eenvoudige taken
📌werken vanuit het grote geheel en kunnen daarbij details vergeten
📌willen de instructie zien
📌ontwikkelen een eigen methode om problemen op te lossen
📌bedenken meerdere oplossingen voor problemen en kunnen heel moeilijk kiezen

 

Een kennismakingsgesprek is kostenloos. Het traject komt voor vergoeding door het CJG in aanmerking op de indicatie van sociaal-emotionele problematiek. Nieuwsgierig of je kind ook hiervoor in aanmerking kan komen, neem dan contact op!

contact button

 

 

 

 

 academie klein Kernvisie methode: De methode bij leerproblemen en concentratieproblemen  ik leer leren banner adiona banner

zziep klein