Meer dan taal en rekenen

Dyslexie komt eigenlijk nooit alleen. Er is vaak overlap met AD(H)D, dyscalculie, hooggevoeligheid of hoogbegaafdheid. Deze eigenschappen brengen soms een last of beperking met zich mee: dat is waar je op school vaak direct mee opvalt en helaas ook op uitvalt.
 
 
Dat is zo onnodig, want begrijp je wat dyslexie of andere eigenschappen inhoudt (neurodiversiteit) dan begrijpt je ook meteen dat iemand met dyslexie geweldige, en nuttige talenten heeft. Out-of-the-box denkt en originele ideeën heeft. Allemaal zaken waar de samenleving op zit te wachten.
Maar, wordt dit niet herkend dan zak je weg en beland je in een stroom van belemmerende overtuigingen die je niet verder helpen: ik kan niks, ik ben dom en een ander is altijd slimmer en beter. 
 
In mijn aanpak gaat de aandacht niet alleen uit naar spelling, schrijven, lezen of rekenen. Cliëntjes zijn allemaal denkers, doeners en voelers en dat bepaalt voor een groot gedeelte ook hoe ze leren. 
 
Dus komen er leuke interventies voorbij waar behoefte aan is en waar we aan gaan werken: faalangst, concentratie en motivatie, hoe ga je om met je volle hoofd en hoe zorg je dat je het volhoudt? En jezelf een beetje snappen is ook wel fijn.
 
Mijn aanpak is altijd maatwerk en is gericht om zelfredzaamheid en zelfvertrouwen te bevorderen. We werken in modules van 4 sessies op basis van wat er nodig is. Dat kunnen afzonderlijke modules voor taal, rekenen, leervaardigheden of sociaal-emotionele problematiek zijn, maar ook de Kernvisie methode of Ik Leer leren.
 
Om over na te denken:
" Als je kind het lastig vindt op school, slim is maar toch de aansluiting mist. Slim is en toch niet uit de verf komt. Slim is en creatief maar het niet durft te laten zien. Slim is en een groot gevoelsmens. Dan…. vindt het een goed plekje binnen mijn praktijk".
 
Herken je je kind hierin en wil je deze aanpak ook voor je kind, neem dan contact met mij op. Je zoon of dochter kan snel starten en is van harte welkom.
 
 contact button
 


Kernvisie methode: De methode bij leerproblemen en concentratieproblemen  ik leer leren banner adiona banner