IK LEER LEREN APELDOORN

Ik Leer Leren

'Thuis lukt het wel, maar op school is alles vergeten'. 'Mijn kind heeft faalangst'. ' Mijn kind heeft een probleem met concentreren'. ' Mijn kind kan zich slecht motiveren'. Dit zijn vaak de kreten van ouders als ze hun kind aanmelden voor Ik Leer Leren. Het leren gaat niet zoals verwacht en levert het kind moeilijkheden op. Wat er ook gedaan wordt, extra huiswerk of begeleiding; het wil gewoon niet helpen.

De training Ik Leer Leren geeft kinderen slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren en is geschikt voor kinderen van de basisschool, plusklassers, brugklassers en pubers die vastlopen op school die vastlopen in hun schooltaken en grip willen krijgen op hun eigen manier van leren.

De training is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar en wordt meestal gegeven in groepjes van 4 tot 8 kinderen en bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1,5 uur met ieder een afzonderlijk thema. Als een kind liever alleen de training wil volgen is dat ook mogelijk. We gaan uit van de vraag: wat moet het kind bijleren om beter te functioneren en zich beter te voelen? Het kind moet inzicht gaan krijgen in eigen gedrag, valkuilen èn sterke punten. De training heeft een vaste structuur met rust, ontspanning en activiteiten die elkaar afwisselen.

Hoe zit Ik Leer Leren eruit? 

Les 1: Je ontdekt je eigen manier van leren;
Les 2: Je leert omgaan met faalangst en motivatie;
Les 3: Je leert plannen en organiseren;
Les 4: Je leer omgaan met concentratie;
Les 5: Je leert op een slimme manier je hersenen gebruiken.

De trainingsdata voor 2021 worden samen met de deelnemers afgestemd. Zo kan je kind bijvoorbeeld kiezen om samen met vriendjes/vriendinnetjes of klasgenootjes een groepje te maken en gezamenlijk een dag en tijdstip te kiezen.

De kosten van de training bedragen € 182,50 inclusief het werkboek. Heb je vragen of wil je je kind opgeven voor de training? Laat het dan weten via de onderstaande contactknop:

contact button

 academie klein Kernvisie methode: De methode bij leerproblemen en concentratieproblemen  ik leer leren banner adiona banner

zziep klein